СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА У РЕГУЛЮВАННІ ПРОЦЕСІВ СТРАТИФІКАЦІЇ В УКРАЇНСЬКОМУ ТРАНСФОРМАЦІЙНОМУ СУСПІЛЬСТВІ

Автор(и)

  • Наталія Коваліско Національний університет імені Івана Франка, м. Львів

Анотація

У статті соціальна політика розглядається як регулятор стратифікаційних процесів в українському суспільстві. Проаналізовані суб’єкти та об’єкти цієї політики, канали впливу перших на другі, а також висвітлені напрямки їхніх взаємозв’язків. Окреслені основні функції та завдання соціальної політики, що сприятимуть їх адекватному впровадженню як на загальнонаціональному, так і регіональному рівнях.

Біографія автора

  • Наталія Коваліско, Національний університет імені Івана Франка, м. Львів

    кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології Національного університету імені Івана Франка, м. Львів

Посилання

Ганслі Т.М. Соціальна політика та соціальне забезпечення за ринкової економіки. - К., 1996.

Спікер П. Соціальна політика. Теми та підходи. - К., 2000.

Тітш R. 5осіа1 Роїісу: ап Introduction. - London, 1974.

Williams F. Social Policy: a Critical Introduction. - London, 1994.

Козлов А.Е. Социальная политика: конституционноправовые основы. - М., 1980.

Попова І.М. Соціальна політика і парадокси буденної свідомості // Соціальна політика в Україні та сучасні стратегії адаптації населення: Збірник наукових статей. — К., 1998. — С. 135-144.

Якуба О.О. Зміни в соціально-класовій структурі українського суспільства та соціальна політика // Соціальна політика в Україні та сучасні стратегії адаптації населення: Збірник наукових статей. - К., 1998. - С. 145-148.

Єременко В.Г. Основи соціальної економіки. Популярний курс. - К., 1997.

Соціальна експертиза в Україні: методологія, методика, досвід впровадження / За ред. Ю.І. Саєнка. - К., 2000.

Куценко О.Д. К вопросу о философии социальной политики // Наука і соціальні проблеми суспільства / Вісник Харківського державного університету. - 1998. - Вип. 414. — С. 37-39.

Гіденс Е. Соціологія. — К., 1999.

Заславская Т.И. Социетальная трансформация российского общества: деятельностно-структурная концепция. - М.: Дело, 2003. - 568 с.

Якуба Е.А., Хижняк Л.М., Куценко О.Д., Безносов М.А., Евдокимова И.А. Изменение социально-класовой структуры общества в условиях его трансформации.— Харьков: Основа, 1997. - 230 с.

Яременко О.О. Соціальна політика як регулятор взаємовідносин соціальних структур і соціальних інститутів //Проблеми розвитку соціологічної теорії. Теоретичні проблеми змін соціальної структури українського суспільства: Наукові доповіді і повідомлення ІІ Всеукраїнської соціологічної конференції. - К.: 2002. - 533 с.

Завантаження

Як цитувати

Коваліско, Наталія. “СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА У РЕГУЛЮВАННІ ПРОЦЕСІВ СТРАТИФІКАЦІЇ В УКРАЇНСЬКОМУ ТРАНСФОРМАЦІЙНОМУ СУСПІЛЬСТВІ”. Психологія і суспільство, no. 3(29), June 2017, pp. 92-97, https://pis.wunu.edu.ua/index.php/uapis/article/view/306.