ВПРОВАДЖЕННЯ МОДУЛЬНО-РОЗВИВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ ЯК ТЕХНОЛОГІЯ УСПІХУ

Автор(и)

  • Зоя Шляхова експериментальна загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ
  • Наталія Петрова експериментальна загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ
  • Вікторія Будьонна експериментальна загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ

Анотація

Для впровадження модульно-розвивальної оргсис-теми навчання у школі дистанційно зреалізована програма підготовки вчителя до проведення модульно-розвивальних занять. Це означає, що наукове проектування здійснювалося на двох рівнях: проектування навчальних занять повного курсу навчальної дисципліни та проектування основної ланки модульно-розвивального процесу - окремих навчальних модулів. На першому рівні замість традиційного календарного планування педагоги школи розробили граф-схеми та графіки проведення модульних занять предметного курсу, які мають проспектний вигляд. На другому їхня проектна діяльність передбачала структурування навчального модуля, створення його наукового проекту і сценарію розвивальної взаємодії вчителя та учнів конкретного класу. Кінцевим продуктом проектування є загальна технологічна карта навчального модуля, тобто цілі, завдання, змістові блоки знань, норм, умінь, цінностей, форми пошуково-пізнавальної педагогічної взаємодії, методи навчання, а також рівні і форми контролю й оцінювання навчальних досягнень учнів.

Біографії авторів

  • Зоя Шляхова, експериментальна загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ

    директор експериментальної загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ

  • Наталія Петрова, експериментальна загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ
    заступник директора з навчально-експериментальної роботи експериментальної загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ
  • Вікторія Будьонна, експериментальна загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ

    заступник директора з навчально-виховної роботи експериментальної загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів №11, м. Куп’янськ.

Завантаження

Як цитувати

Шляхова, Зоя, et al. “ВПРОВАДЖЕННЯ МОДУЛЬНО-РОЗВИВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ ЯК ТЕХНОЛОГІЯ УСПІХУ”. Психологія і суспільство, no. 2(28), June 2017, pp. 98-100, https://pis.wunu.edu.ua/index.php/uapis/article/view/298.

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають