ПСИХОЛОГІЧНІ ФОРМИ І ЧИННИКИ ОПОСЕРЕДКУВАННЯ ВЗАЄМОДІЇ

Автор(и)

  • Іван Буян Державний економічний університет, м. Тернопіль

Анотація

Людина і економіка постшно взаємодіють, що визначається змістом, формами, механізмами та іншими особливостями взаємозалежності між ними [2; 3; 4 ]. Те, що філософи, соціологи, психологи називають процесом переходу людини із тваринного світу в соціальнии і перетворення індивіда в біосоціальну істоту, зміною закону біологічного виживання на закон біологічного і соціального розвитку, здатністю людини не лише використовувати дари природи, а и активно, ціленаправлено, ефективно діяти у напрямку перетворення природного середовища для забезпечення добробуту, життєвих зручностеи є перш за все результатом створення людиною економіки і забезпечення нею як учасником господарювання необхідних умов для її функціонування, розвитку, самоуправління, окультурення.

Біографія автора

  • Іван Буян, Державний економічний університет, м. Тернопіль
    доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри економічної теорії Державного економічного університету, м. Тернопіль

Посилання

Ананьев Б. Г. Человек как предмет познания. - СПб.: Питер, 2001. - 288 с.

Буян І. Взаємодія людини та економіки як суспільна проблема // Психологія і суспільство. - 2003. - №4. - С. 54-61.

Буян І. Основні теоретичні підходи до проблеми взаємодії людини та економіки // Психологія і суспільство. -2004. - №1. - С. 56-62.

Буян І. Складові взаємозалежності і взаємодії людини та економіки // Психологія і суспільство. - 2004. - №3. - С. 75-81.

Макпанов А. Г. Общая психология. - СПб.: Питер, 2002. - С. 24-25.

Завантаження

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають

1 2 > >>